Pertama, anda akan memikirkan pembayaran balik pinjaman.
Sekiranya anda mempunyai dana santai, anda akan mula berfikir tentang pembayaran balik pinjaman yang sederhana, tetapi kebanyakan pinjaman akan dilucutkan atau dibayar jika anda membayar balik. Hari ini, saya akan mempunyai masa untuk mengetahui bagaimana untuk mengira yuran pembayaran balik, membandingkannya dengan faedah, dan mengecualikan pinjaman. Sesi pembayaran balik sederhana?Jika anda menerangkannya, ini bermakna membayar […]

Sekiranya anda mempunyai dana santai, anda akan mula berfikir tentang pembayaran balik pinjaman yang sederhana, tetapi kebanyakan pinjaman akan dilucutkan atau dibayar jika anda membayar balik. Hari ini, saya akan mempunyai masa untuk mengetahui bagaimana untuk mengira yuran pembayaran balik, membandingkannya dengan faedah, dan mengecualikan pinjaman.

Sesi pembayaran balik sederhana?
Jika anda menerangkannya, ini bermakna membayar balik pinjaman di tengah-tengah, yang bermaksud membayar balik sebahagian atau semua wang yang dipinjam sebelum tempoh pinjaman berakhir. Dalam kes ini, institusi kewangan atau bank perlu membayar yuran apabila mereka membayar balik pinjaman mereka di tengah-tengah, yang dipanggil yuran pembayaran balik sederhana, yang lain juga dipanggil elaun pembayaran balik sederhana.

sebab untuk membayar bayaran balik

Terdapat satu soalan di sini. Mengapa institusi kewangan akan membayar yuran pembayaran balik yang sederhana? Anda boleh berfikir bahawa lebih baik jika anda membayar balik pinjaman terlebih dahulu. Dari sudut pandang bank, jika anda tidak mengisi tempoh pinjaman dan membayar baliknya terlebih dahulu, anda akan mengalami kerugian kerana anda tidak akan menerima faedah pinjaman yang anda boleh dapatkan semasa tempoh yang tidak dipenuhi. Oleh itu, adalah perlu untuk meletakkan yuran pembayaran balik sederhana sebagai konsep penalti dalam klausa kontrak pinjaman.

Dan keuntungan bank asas adalah perbezaan antara kadar pinjaman dan kadar deposit. Perbezaan ini dipanggil margin awal. Tidak kira betapa tinggi faedah deposit bank hari ini, kira-kira 1 ~ 2%, tetapi sukar untuk mencari kadar faedah yang rendah di bawah 2%.

kaedah pengiraan yuran pembayaran balik pinjaman

pembayaran balik sederhana

Pembayaran balik yang sederhana boleh membayar balik hanya beberapa wang atau membayar semua yang tersisa, dan jumlah yang dibayar balik di tengah-tengah ini dipanggil pembayaran balik yang sederhana.

kadar bayaran balik sederhana

Kadar pembayaran balik sederhana menentukan berapa banyak bayaran yang akan dibayar daripada pembayaran balik sederhana. Kadar pembayaran balik sederhana untuk kebanyakan wang kertas adalah kira-kira 0.5 hingga 1.5 peratus. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, yuran pembayaran balik telah jatuh disebabkan oleh tekanan dari pihak berkuasa kewangan dan kalangan politik.

tempoh sisa

Tempoh yang tinggal adalah tempoh pinjaman yang anda telah menandatangani apabila anda menandatangani pinjaman, yang bermaksud bahawa anda mempunyai tempoh pinjaman yang tinggal selama 10 tahun dan tempoh yang tinggal selama 4 tahun.

formula pengiraan pembayaran balik sederhana

Kaedah pengiraan pembayaran balik sederhana dikira sebagai bayaran balik sederhana = kadar komisen * pembayaran balik sederhana (tempoh baki / tempoh pinjaman keseluruhan).

kalkulator bayaran balik sederhana

Jika anda merasakan pengiraan rumit, anda boleh mengira melalui kalkulator yuran pembayaran balik pertengahan Internet. Terdapat banyak jenis kalkulator komisen di Internet, yang membolehkan anda mengenali yuran pembayaran balik sederhana dengan mudah dan mudah.

pengecualian yuran pembayaran balik

tempoh pengecualian yuran pembayaran balik

Terdapat beberapa pinjaman yang mengecualikan yuran pembayaran balik pertengahan selepas tempoh tertentu, biasanya jika anda mempunyai lebih daripada tiga tahun pinjaman gadai janji, anda akan dikecualikan daripada yuran pembayaran balik pertengahan. Sekiranya terdapat tempoh pengecualian, kaedah pengiraan yuran pembayaran balik pinjaman adalah yuran pembayaran balik sederhana = kadar komisen * pembayaran balik sederhana (tempoh yang tinggal / tempoh pengecualian sehingga tempoh pengecualian).

Jika anda menerangkan dengan mudah, jika anda menerima pinjaman gadai janji dan membayar 100 juta won dalam tempoh dua tahun, yuran pembayaran balik pertengahan akan menjadi 500,000 won jika anda mengandaikan dan mengira kadar komisen sebanyak 1.5%. Jika pengiraan podium tidak tepat, anda boleh menukarnya ke atas dan mengiranya.

pinjaman tanpa bayaran balik

Biasanya, pinjaman gadai janji bank akan membayar yuran penebusan sederhana sebanyak 1.5% dengan pengecualian tiga tahun. 2 Pinjaman kewangan, Capital dan Savings Bank, akan membayar yuran penebusan sederhana dalam masa 2%. Pada masa kini, apabila persaingan semakin buruk, terdapat banyak pinjaman tanpa bayaran balik.

Pembukaan akaun tolak tergolong dalam 비대면폰테크 transaksi had, jadi biasanya anda tidak perlu mengenakan bayaran balik.

pemansuhan yuran pembayaran balik

Ekonomi rakyat biasa semakin sukar, tetapi bank membuat banyak keuntungan melalui yuran pembayaran balik pertengahan, jadi mereka terus menuntut pemansuhan yuran pembayaran balik pertengahan. Ahli politik dan pihak berkuasa kewangan juga akan menyediakan pelan penambahbaikan untuk yuran pembayaran balik yang digunakan, tetapi tidak ada hasil yang ketara setakat ini.

yuran sederhana dan faedah

Kajian mengenai Perbandingan Isa dan Penyelesaian Penebusan

Sekiranya pembayaran balik, anda mesti membandingkan faedah yang anda bayar untuk sepanjang tempoh dan yuran pembayaran balik sederhana. Kepentingan adalah berkadar dengan prinsipal. Sekiranya anda membayar balik beberapa wang, prinsipal akan diturunkan dan faedah akan diturunkan bersama. Anda perlu mengira kadar komisen melalui kaedah pengiraan yuran pembayaran balik.

Adakah lebih baik untuk membayar yuran pembayaran balik pertengahan?

Oleh kerana yuran pembayaran balik yang lebih rendah daripada kadar pinjaman, adalah berfaedah untuk kebanyakan pinjaman untuk membayar balik walaupun anda mengambil yuran. Oleh itu, jika dana santai atau wang tunai masuk, lebih baik membayar balik pinjaman walaupun anda membayar yuran pembayaran balik.
Saya telah mengkaji kaedah pengiraan yuran pembayaran balik, perbandingan dengan faedah, dan pengecualian, dan saya ingin anda memahami beberapa tahap yuran pembayaran balik pertengahan berdasarkan kandungan yang diringkaskan hari ini. Seperti yang saya katakan di atas, saya tidak mahu takut membayar balik pinjaman kerana pembayaran balik sederhana, dan saya ingin memutuskan sama ada untuk membayar balik pembayaran tengah dengan membandingkan faedah dan yuran yang perlu dibayar kemudian.Kemudian saya akan mencari anda dengan pinjaman dan berita kewangan yang berguna.

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다